Bedrijfsprofiel

Ardo Verffabriek is de specialist in fijnmaaltechnieken en dispersies. Ardo profileert zich als een sterke en betrouwbare partner voor organisaties actief in de verf, drukinkt en kunststofindustrie.

Historie
Haarlemsche StoomverffabriekDe historie van de Ardo Verffabriek stamt uit 1850 waarin de heren Zocher en Koopman een stoommeekrapfrabriek oprichten met als doel meekrap verfstoffen te vervaardigen. In 1883 werd het bedrijf verkocht en kreeg het de naam Haarlemsche Stoomverffabriek v/h W. Leur & Co.

De focus lag in deze jaren op het vervaardigen van chemische verven en producten. Er was tevens een afdeling actief op het fijnmalen en dispergeren van verfstoffen in onder andere lijnolie.

Tijdens de oorlog kwam de verffabriek stil te liggen en de heer Maas besloot in 1947 de fabriek te verkopen en zich te richten op een grossierbedrijf in verfartikelen.

De gebroeders Jan & Nol van Weezenbeek, op dat moment actief in de handel van verf en kwasten namen in mei 1947 de Haarlemsche Stoomverffabriek over.

De gebroeders van Weezenbeek veranderen de naam naar Ardo Verffabriek, omdat in deze tijd niet meer gebruik werd gemaakt van stoom als energie. Er werd reeds gewerkt met elektromotoren.

 

Ardo Verffabriek 1970Ardo Verffabriek richtte zich de eerste jaren op het produceren van kleurpasta's verf voor de professionele schilder, waarna als snel de verfindustrie als geheel werd bediend.

In 1968 stapten de zonen Jaap & Hans van Weezenbeek in de Ardo Verffabriek en verhuisden zij de fabriek naar de Marconistraat 5 in Heerhugowaard.

In de afgelopen decennia heeft de Ardo Verffabriek zich toegewijd aan het vervaardigen van kleurpasta's voor de verf- en kunststofindustrie en het fijnmalen en dispergeren van producten van derden.

 

 

 

 

WalserijEr werd een grote walserij opgezet om pasta's met een veelal hoge viscositeit te malen.

Als snel groeide Ardo Verffabriek te hard voor de nieuwbouwlocatie waarna in jaren diverse panden zijn bijgebouwd.

Om mee te gaan met de tijd, waarin fijner gemalen pasta's met een lagere viscositeit aan populariteit wonnen is een grote investering gedaan in het aanschaffen van parelmolen.

De nieuwe generatie
De Ardo gaat mee met de tijd waarin kwaliteit en innovatie belangrijk is. Onze producten zijn onderheven aan strikte kwaliteitseisen, wat ons instaat stelt kwalitatief hoogwaardige producten aan de klant te leveren.

Wij zijn voorzien van de nieuwste productiemethodieken. De nieuwste aanwinst is een parelmolen, welke kan malen en dispergeren tot nanotechnologie.

Ook vinden wij het milieu erg belangrijk en nemen deze waarde mee in onze bedrijfsprocessen. Wij streven ernaar zo min mogelijk afval te produceren door een efficient bedrijfsproces. Daarnaast ligt de focus op het gebruik maken van natuurvriendelijke grondstoffen.

Ardo Verffabriek onderscheid zich van andere organisaties door een sterke focus op service. Wij spelen in op de wensen van de klant, leveren maatwerk en hebben korte levertijden.


Ardo - kantoor (voorkant)

Foto van het kantoorArdo Verffabriek van bovenaf

Foto van bovenaf